Keresés
  • QX - Az Ajándékbirodalom

40 éves Hello Kitty - és nem is akárhogyan ünnepli!


Bizony, az idő csak úgy repül. Még épp hogy csak túl vagyunk az első sokkon, miszerint Hello Kitty tulajdonképpen nem is egy macska, máris itt az újabb szembesülés. A kis kultusz figuráról egyébként azt érdemes tudni, hogy a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája, akit 1974-ben alkotott meg a japán Yuko Shimizu.

Ahogyan arról augusztusban a Velvet beszámolt, a felfedezést, miszerint Hello Kitty messze nem egy cuki kiscica, sokkal inkább egy aranyos kislány, egy amerikai antropológus, Christine R. Yano tanulmányai okozták. A kutatással Japán elégedettnek bizonyult, ugyanakkor hozzátették, ők soha nem állították, hogy Hellyo Kitty egy macska lenne. "Sosem ábrázoltuk őt négy lábon, tud beszélni, és még saját cicája is van, Charmmy Kitty, sőt egy hörcsöge is, Sugar."

Nálunk is megtalálhatóak itt a Hello Kitty legújabb termékei, nézzen rá Ön is!

Egyszóval Hello Kitty egy ember, aki saját háziállatokkal rendelkezik. Na persze az továbbra is rejtély, hogy akkor miért vannak neki macskafülei, a bajuszról már nem is beszélve.

Hello Kitty tehát kislány. Vagyis annyira már nem is kislány, mert idén tölti 40-ik életévét. A figura először 1974-ben egy pénztárcán jelent meg, azóta pedig kultikus ikonná, számos országban bejegyzett védjeggyé vált.

A kerek évforduló megünneplésére most, az őszi hónapokban kerül sor, október végén rajongói találkozót is terveznek Los Angelesben. De nem csak találkozókkal ünneplik világszerte Kitty születésnapját, Los Angelesben például hatalmas kiállítás tiszteleg a korral változni képes, vezető designere szerint örök életű mesefigura előtt.

A kiállítás október 11-én nyílt, és több mint 500 Hello Kitty tárgyat állít a nagyközönség elé. De nem egyszerűen néhány kedves Hello Kittys objektumot láthatunk, sokkal inkább gigantikus méretű és extrém öltözetű Kitty szobrok tornyosodnak a látogatók fölé. Az első képek megjelenése az interneten sokkolta a rajongókat, s többen megjegyezték, hogy bár már korábban is láthattuk Kittyt extrém szerelésekben, ez most minden képzeletet felülmúl.

A kiállítás egészen jövő áprilisig megtekinthető a Japán-Amerikai Nemzeti Múzeumban.

forrás: dramafever.com

#hellokitty

22 megtekintés0 hozzászólás
QX-IMPEX - Az Ajándékbirodalom - AJÁNDÉK VIRÁGKELLÉK LAKÁSDEKOR JÁTÉK
QX-IMPEX - Az Ajándékbirodalom - AJÁNDÉK VIRÁGKELLÉK LAKÁSDEKOR JÁTÉK
Háttérszín másolat.png

© 2014 by QX - AZ AJÁNDÉKBIRODALOM  

  • Facebook

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOK-ON IS! >>>