Keresés
  • QX - Az Ajándékbirodalom

Több százezer virág és ajándék Clara Zetkin miatt?!


Március 8. - ezen a napon sok országban a figyelem középpontjában a nők vannak. Napjainkban a nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk, de kialakulása más dátumokhoz, eseményekhez is kötődik.

A nőnap ma virágos, kedveskedő, apró ajándékokkal megemlékező esemény. Ezzel szemben a nők egyenjogúságával kapcsolatos demonstratív nap volt eredendően, melynek gyökerei 1857-re tehetők.

Clara Zetkin hatása az Ön bevételeire

Az 1899. július 14-én kezdődő II. Internacionálé alakuló közgyűlésén ismét napirendre került a téma: Clara Zetkin beszédében hirdette a nők jogát a munkához, az anyák és gyerekek védelmét és a nők széleskörű részvételét az országos és nemzetközi eseményekben. Zetkin a nők egyenjogúságának egyik legnagyobb alakjává nőtte ki magát. Többek közt az ő munkásságának köszönhetően 1909-ben az Egyesült Államokban tartották meg az első nemzeti nőnapot február utolsó vasárnapjára, 28-ára igazítva.

1917. március 8-án (a juliánus naptár szerint február 23-án, azaz: február utolsó vasárnapján) már Oroszországban is nők tüntettek kenyérért és békéért. Négy nappal később II. Miklós cár lemondott, s polgári kormány alakult, mely szavazójogot biztosított a nőknek. Ezzel vált véglegessé a nőnap dátuma is, mely a világ legtöbb országában március 8-a.

A nemzetközi nőnapot 1977 óta az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. Ezzel létrejött a nap, melynek középpontjában világszerte a nők kerültek.

Munkatársainkkal mi is próbálunk hozzátenni ehhez a kezdeményezéshez. Szakértő figyelemmel összeválogattunk pár figyelmességeket, szemnek és szívnek kedves apró ajándékokat, melyekkel méltó módon köszönthetjük mi is és Önök is a NŐKET!

Pillantson bele, mit ajánlunk erre az alkalomra!

QX – Az Ajándékbirodalom

#nőnap

9 megtekintés0 hozzászólás
QX-IMPEX - Az Ajándékbirodalom - AJÁNDÉK VIRÁGKELLÉK LAKÁSDEKOR JÁTÉK
QX-IMPEX - Az Ajándékbirodalom - AJÁNDÉK VIRÁGKELLÉK LAKÁSDEKOR JÁTÉK
Háttérszín másolat.png

© 2014 by QX - AZ AJÁNDÉKBIRODALOM  

  • Facebook

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOK-ON IS! >>>